Katkarapurisotto perunahipuista

Katkarapurisotto perunahipuista

Katkaravun ja perunan täydellinen liitto, johon fenkoli, tomaatti ja crème fraîchea tuovat ihanaa raikkautta ja täyteläisyyttä. Tässä risotossa on peruna jalossa muodossa eli kotimaista Mestari Perunahippua.

Ainekset:

– 3,000 KG Mestari Perunahippua
– 0,200 L rypsiöljyä
– 0,200 KG sipulia, kuutioituna
– 0,020 KG valkosipulia
– 0,400 KG fenkolia, kuutioituna
– 1,500 L kasvilientä
– 0,500 KG tomaattimurskaa
– 0,500 KG Crème fraîche
– 0,080 KG maissitärkkelystä
– 0,020 KG sokeria
– 0,020 KG suolaa

Viimeistelyyn:
– 1,000 KG katkarapuja, hyvin valutettuina
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria

 

Valmistus:

Freesaa sipulit ja fenkoli pehmeiksi kattilassa. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, crème fraîchea ja mausteet. Kiehauta ja suurusta maissitärkkelyksellä.

Laita jäiset perunahiput GN-pakkiin ja lisää öljy ja mausta suolalla. Laita kansi päälle ja kypsennä 100°C höyryuunissa 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää katkaravut kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Kaada kastike kypsennettyjen perunahippujen päälle, lisää tuoreet yrtit ja sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää kiinnostavia reseptejä

Start typing and press Enter to search