Salvia-perunanuudeleita ja sitruunakanaa

Kotimaisella perunanuudelilla saat maistuvaa vaihtelua esimerkiksi pastalle. Rapeaksi paistettu sitruunainen kana ja salvialla maustetut kermaiset perunanuudelit vievät kielen mennessään.
Ainekset:
Sitruunakanaa:
– 15 kpl broilerin nahallista luutonta koipi-reittä tai fileetä
suolaa, pippuria, sitruunan kuorta, timjamia ja öljyä
Salvia-perunanuudelit:
– 2,000 KG Mestari Perunanuudelia
– 0,100 KG öljyä
– 0,200 KG sipulia, kuutioituna
– 0,030 KG valkosipulia, hienonnettuna
– 0,500 KG kanalientä
– 1,000 KG ruokakermaa
– 0,050 KG maissitärkkelystä
– 0,040 KG sitruunamehua
– 0,030 KG suolaa
– 0,020 KG tuoretta salviaa
paahdettuja pinjansiemeniä ja oliiviöljyä
Valmistus:
Mausta broilerit ja anna maustua hetken aikaa. Paista broilerit kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kypsennä tarvittaessa vielä 200 °C kiertoilmauunissa.
Freesaa sipulit pehmeiksi kattilassa. Lisää kanaliemi sekä kerma ja keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja suurusta kastike. Mausta kastike lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja salvialla.
Laita jäiset perunanuudelit reikäpakkiin ja kypsennä 100 °C höyryssä 7-10 minuuttia. Anna valua hetken aikaa ja kaada perunanuudelit voideltuun GN-pakkiin. Kaada kuuma kastike päälle ja sekoita. Tarkista maku ja viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä oliiviöljyllä. Tarjoa rapeaksi paistettujen kanojen kera.
Kuva ja ohje: Kespro Foodster