Butter Chicken ja yrttiperunahippu

Butter Chicken ja yrttiperunahippu

Ainekset:

Yrttiperunahippu:

  • 3,000 KG           Mestari Perunahippua
  • 0,050 KG           rypsiöljyä
  • 0,030 KG           hienoa merisuolaa
  • 0,020 KG           juustokuminaa
  • 0,015 KG           rouhittua mustapippuria
  • 0,070 KG           tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 0,070 KG           tuoretta minttua, hienonnettuna

Butter Chicken:

  • 4,000 KG           broilerin fileekuutioita tai paistileikkeitä
  • 0,200 KG           voita
  • 1,000 KG           sipulia, hienonnettuna
  • 0,050 KG           valkosipulimurskaa
  • 0,030 KG           chiliä, hienonnettuna
  • 0,100 KG           voita
  • 0,100 KG           tomaattisosetta
  • 0,020 KG           jauhettua inkivääriä
  • 0,020 KG           Garam Masalaa
  • 0,010 KG           jauhettua kardemummaa
  • 0,010 KG           juustokuminaa
  • 3,000 KG           paseerattua tomaattia
  • 1,000 L              kuohu- tai ruokakermaa
  • 0,020 KG          hienoa merisuolaa

Lisäksi: tuoretta korianteria koristeluun

Juustokuminajugurtti:

  • 2,000 KG            turkkilaista jugurttia
  • 0,030 KG            juustokuminaa
  • 0,030 KG            sitruunamehua
  • 0,007 KG            hienoa merisuolaa
    • Sekoita kaikki ja säilytä kylmässä.

Valmistus:

Ruskista broilerinpalat voissa pannulla tai uunissa. Laita 100 g voita kattilaan ja lisää sipulit ja chilit. Kypsennä muutama minuutti. Lisää tomaattisose ja mausteet. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Lisää broilerinpalat ja kypsennä loppuun.

Vinkki! Voit kypsentää kaiken GN-vuoassa, lisää ruskistetut broileripalat pohjalle ja kaada kastike päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia ja nosta ruoka suoraan lämpöhauteeseen. Koristele tuoreella korianterilla.

Reseptin on laatinut kokki ja ravintola-alan luova uudistaja Linnea Vihonen.

Lisää kiinnostavia reseptejä

Start typing and press Enter to search